Ana içeriğe atla

geçmiş ay değerlendirmeleri - 11

@Zeus Altarı - Küçükkuyu 2019
2019'un 11. aylık değerlendirmelerini yazmanın haklı gururuyla oturdum klavyenin başına. Senenin başında koymuş olduğum hedeflerin hepsine ulaşamadım belki. Ancak her ay durum değerlendirme yazılarını yazmak bile başlı başına bir başarı, blogun sürekliliğini sağlamak bakımından.
2019'un başında aldığım kitap satın almama kararıma büyük oranda uydum. Evde okunmayı bekleyen kitapların sayısı azalmadı gerçi :) 2019 boyunca okuduğum kitapların bir kısmını arkadaşlarımdan bir kısmını da kütüphaneden ödünç alınca, evde okunacaklar, hâlâ çok :)
Osmanlıca öğrenme isteğim sürse bile işin doğrusu 2019'da bu konuda çok somut bir girişimde bulunmadım. 2020 içinde bu yönde bir karar alır mıyım bilemiyorum. Bu biraz da tarih konusunda akademik bir çalışma, daha açık yazarsam bir doktora çalışması, yapıp yapmayacağıma bağlı. Eğer böyle bir çalışma yapmayı göze alabilirsem, o zaman Osmanlıca öğrenmeyi, çalışmaya başlamadan halletmek istiyorum. 
Diğer iki hedef, spor ve nitelikli mesleki yazılardı. Spor konusunda 2019'un başına göre oldukça fazla yol katettim. Eğer dizimi incitmemiş olsam, 2020 için çok farklı hedefler koymayı istiyordum. En azından dizimdeki sorun kalıcı bir hasar değil. Biraz dikkat ile her geçen gün toparlıyor. Yeniden koşmaya başlayamayacak olsam bile yürüyüşlere devam edebileceğim. 
Nitelikli mesleki yazılar hedefime ulaştığımı düşünüyorum. Elektrik Mühendisleri Odası Elektrik Mühendisliği Dergisi ve Ankara Şubesi Bülteni'ne bu sene toplam 4 yazı gönderdim. Dördüncü yazıyı, gireceğimiz hafta göndereceğim gerçi :)
2019, kilo konusunda da bir takım hedefler koyduğum, onları aylar boyu takip ettiğim sene oldu. 75 kg ile başladığım 2019'u, ilk koyduğum hedef olan 67,5'un biraz uzağında da olsa, 69 kg civarında tamamlayacağımı düşünüyorum. 
2019, bugüne kadar okumadığım yazarların kitaplarıyla tanıştığım sene oldu. Yiğit Bener, Haruki Murakami, Tristan Hawkins, Paul Auster ve Lois Lowry'i kendim keşfettim. J.M. Coetzee, Dino Buzatti, Yevgeni Zamyatin ve Ray Bradbury keşfimi ise kitap kurdu bir arkadaşıma borçluyum. Sayesinde hiç okumadığım, bilmediğim bir edebiyat dünyasının kapılarını araladım 2019'da. 
Genel sene değerlendirmesini ve 2020 hedeflerini bir sonraki yazıya bırakıyorum. 
Mutlu pazarlar...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

IPTV World Forum Eastern Europe bu yıl İstanbul'da.

Konu ile ilgililerin merakla beklediği etkinlik ilk kez ülkemizde gerçekleştirilecek. Mövenpick Hotel, İstanbul'da 12-13 Ekim (yani haftaya salı-çarşamba) günlerinde toplam 9 oturumda önemli konuşmacıların yer alacağı IPTV World Forum Eastern Europe ile ilgili ayrıntıları web sayfasında bulabilirsiniz. Etkinliğe katılım ücretli. Ücretler epey yüksek. 5 Ekim'den önce kayıt yaptırmışsanız, ki bu iletiyi yazdığım tarih düşünülünce artık çok geç :), 1499 € ödemeniz gerekiyor. Bugün kayıt yaptırırsanız ise 1799 € ödeyeceksiniz. Ancak Free Operator Pass adlı bir seçeneğiniz daha var. Free Attendance For Service Providers olarak ayrıntılandırılan bu seçeneğin tam olarak kimleri kapsadığını çözemedim. Eğer IPTV hizmet sağlayıcılar kastediliyorsa Türk Telekom, TTNet, Superonline gibi şirket çalışanları kapsanmış oluyor. İşin doğrusu kendimi de o kategoriye sokup kayıt yaptırdım :) Ancak kaydımın geçerli sayılıp sayılmadığı belli değil henüz. Neyse, fırsat bulursanız önemli bir etkinlik

IPTV World Forum ardından, gözlemler

Etkinliğin teknik değerlendirmesini önümüzdeki haftaya bıraktım gerçi. Ancak, haftaya kadar bekleyemeyenler için kısa kısa gözlemlerimi aktarayım. Ayrıntılı değerlendirmeler gelecek merak etmeyin... Türk Telekom, yaklaşık 5 yıl önce başladığı IPTV projesinde sona gelmiş. TTNet şirketi üzerinden IPTivibu (TTNet CEO'sunun sunumunda, ki konferansın tümü simultane tercüme falan yapılmadan sadece İngilizce'ydi, bu ismin İngilizce'de that is IPTV anlamına geldiğini söyleyince fark ettim IP tivi işte bu anlamında bir kısaltma olduğunu :) adlı hizmeti sunmaya 2 hafta önce başadıklarını duyurdular. Konferansta soft launch (yumuşak duyuru ?) olarak yapılan duyuru ile hizmetin başlatıldığı söylense bile henüz web sayfasında bu konuyla ilgili bilgilere ulaşılamıyor.  IPTivibu hizmeti için en az 8 MBit/saniye hızında TTNet internet aboneliği gerekiyormuş. Şimdilik 101 kanal, ki bunların içerisinde HD olanları da olacakmış. Etkileşimli hizmetler, flick uygulaması falan da sunula

IPTV World Forum Eastern Europe etkinliğine katılacağım

Etkinliğe ilişkin bilgileri daha önce paylaşmıştım. Yarın, bir günlüğüne İstanbul'a giderek etkinliğin Salı günü olan bölümüne katılacağım. Benim açımdan bir çok ilke sahne olacak bu katılım. Kızlarımın doğumundan bu yana onlarsız ilk kez şehir dışına çıkıyor olacağım. İlk kez bu kadar uzun süre onlardan ayrı olacağım. İlk kez şehir dışındaki bir etkinliğe (mesleğim ve işim ile ilgili olmasına karşın) katılmak için tüm masraflarını cebimden karşılayıp, senelik izin kullanıyor olacağım. Neyseki katılım ücreti konusunda organizatörler kolaylık sağladılar. Ücretsiz katılım hakkı sundular.  Neyse, önemli olduğunu düşündüğüm bu etkinliğe ilişkin gözlemlerimi, bir gazeteci dikkati ile, not alıp blogumda paylaşacağım. O güne kadar sağlıcakla kalın...